Loppis!

Har stått här i Solnahallen sedan klockan 10. Det har faktiskt varit jättekul och tror att jag tjänat ca 200-300kr. Inte jätte mycket men det är mycket bättre än ingenting. Men det är fortfarande 2 timmar kvar så finns en del kvar att sälja! Så kom förbi oss och handla lite!


Godmorgon!!

Hej på er! Äntligen är det fredag, åh så skönt. Jag började dagen med att träna! Hade ju planerar spinning men när jag kom till gymmet så hade det varit strömavbrott så rummet var kol svart så passet blev inställt. Men som tur var så fungerade det att köra maskiner så blev 20min på löpbandet och 20min cykling! Det var faktiskt riktigt skönt att träna på morgonen, det ska jag göra fler gånger! Haha man ser ju till och med på bilden att det är lite mörkt men som tur är så fick man lite ljus från ljuset utomhus.


Första morgonpasset!

Fick ett ryck alldeles nyss och kände att jag behövde träna men vet att jag inte skulle hinna göra det efter jobbet i morgon så varför inte innan? För kommer inte heller kunna träna på hela lördagen för då är jag på loppis. Har ju planerat och velat göra ett morgon pass så det blev att jag nyss bokade ett 45min spinning pass som börjar 06.45 i morgon bitti. Så har ställt klockan på 05.40, blir i princip att bara ta på sig kläder och sen gå till bussen. Duschar och sminkar mig på gymmet så går jag sedan direkt till jobbet. Så måste nu packa träningsväskan så jag inte glömmer något. Hatar när man glömmer något som t.ex. toffs eller vattenflaska! Så vi hörs mer i morgon bitti så får jag berätta hur det kändes med ett morgon pass, första någonsin för lilla mig!
 

Storhandlat

Eftersom det är löning idag så åkte kag och Mattias direkt till affären och storhandlade. Så nu har vi äntligen en massa god mat hemma. En grej jag verkligen märkt när jag bott själv är att det är ganska dyrt med mat. Så på ett sätt ska det bli skönt att flytta hem igen. Vårt kontrakt på lägenheten går ut den 30e juni så då blir det att flytta hem till min pappa. På ett sätt så ska det bli skönt att flytta hem för då kan man spara mer pengar. För nu när jag och Mattias har bott ihop så är det jag som betalat de mesta eftersom Mattias pluggar. Detta har gjort att jag inte har jätte mycket kvar vid månadens slut. Sedan blir det mycket närmare till alla kompisar och familjen!


Uteservering premiär!

Är så himla fint väder ute och är man i solen så är det varmt! Så vi blev så glada när vi såg att kafét vid jobbet hade öppnar sin uteservering så det blev en lunch i solen. Deras sallad är den godaste som finns! Så nu är jag mätt och belåten, dags att återgå till jobbet!


Onsdag!

Har för inte så länge sedan kommit hem och har precis ätit upp min middag. Har nästan ingenting hemma men hittade två korvar som jag kokade. Väldigt tråkigt var det men blev någorlunda mött i alla fall. Åh vad härligt det var med spinning! Sedan berättade vår instruktör att de kommer att ha spinning maraton lördagen den 18e maj på 3 timmar. Lät ju väldigt intressant men tror nog att jag är för otränad för att vara med :p men det skulle ju ge jätte mycket battle points så det lockar! Men ska sätta mig och fortsätta förbereda inför loppisen, hann inte göra klart allt igår.


Mellanmål

Är just nu på jobbet och har precis gjort lite mellanmål till mig själv. Det bör. Äppelbitar med kanel, riktigt gott! Behöver få i mig lite energi innan gymmet. Har inbokat ett 45min pass spinning, tycker det är så härligt! Man svettas jätte mycket och då tycker jag att det verkligen känns att man tränat. Dock har jag fortfarande träningsvärk så får se hur bra passet går!


Ingen träning

Blev att jag avbokade passet som jag hade inplanerat idag. Hade för det första lite träningsvärk efter Zumban igår och sedan av personliga skäl. Haha helt sjuk att jag fick träningsvärk av Zumban! Har aldrig fått det tidigare. Verkligen ett tecken på att jag inte tränat på länge och är ur form. Men som en liten kompensation för att jag inte tränade idag så hoppade jag istälet av bussen 3 stationer tidigare än min hållplats och så promenerade jag hela vägen hem. Även fast det inte är super långt så räknas det i alla fall i tävlingen! Det är det viktigaste. Så de dagar då det är fint väder så ska jag hoppa av bussen lite tidigare och promenera hem, är faktiskt riktigt skönt! 
 

Förbereder inför loppisen!

Sitter just nu i soffan och håller på att planera och förbereda inför loppisen på lördag. Har lyckats samla på mig 2 kassar med kläder, 1 kasse med skor och en kasse med filmer / böcker. Så håller på att skriver dit en massa prislappar för vad jag ska sälja det för. Det dyraste än så länge är 20kr, man kan ju inte ta för höga priser på en loppis och sedan är mitt syfte egentligen att jag bara ska bli av med så mycket som möjligt. Så om inte allt blir sålt så kommer jag ge det till någon insamling. Men att hålla på att pyssla och så tycker jag är riktigt kul! Så ska fortsätta att förbereda!
 

Måndag

Har jobbat, som vanligt idag och efter jobbet så var det äntligen tillbaka till gymmet! Började väldigt enkelt idag med ett 45 min pass Zumba, men kul var det. Vår insuktör är så himla duktig och riktigt härlig. Hon vet verkligen vad hon gör och gör passen så roliga! Efter passet så åkte jag hem och tog en varm och skön dusch. Är så himla trött just nu så ska gå och lägga mig om ett litet tag. Men vi hörs mer i morgon!
 

Sängdags

Blir ett kort inlägg nu för ska strax förbereda mig för sängen. Har idag inte alls gjort så mycket, bara varit hemma och tagit det lugnt medans mannen min har tvättat och pluggat. Dock fick jag sällskap en kortis av Cissi och Fredrik men annars så har det inte hänt så mycket. Men har varit skönt med en slapp dag efter att inte varit hemma på två dagar. Men nu ska jag gå och bortsa tänderna och lite andra småsaker som måste göras. Så god natt och så hörs vi mer i morgon! 
 

Tillbaka till träningen i morgon!

Jag är så taggad! Jag mår mycket bättre nu och jag läste att så länge man inte har några "under nacken" symptom kvar och man varit frisk ungefär lika många dagar som man var sjuk så kan man gå tillbaka och träna. Så ikväll blir det att packa träningsväskan! Ska bli så kul att börja träna igen. Nedan finner ni de pass som jag har inbokat än så länge. I morgon och på tisdag så ska jag bara köra passen som jag bokat in, vill inte ta i allt för hårt de första dagarna efter att varit sjuk. Men på onsdag så har jag faktiskt planerat in mitt första morgon pass. Tänkte då ta en buss så att jag är framme på gymmet 06.30 då dom öppnar. Då hinner jag gymma i ca 45 min för måste hinna duscha innan jag går till jobbet. Så får pröva på onsdag och se om morgon pass är något för mig!
 

Update

Sorry för att jag inte skrivit något på hela helgen! Men har inte haft tillgång till en dator. I fredags så var det födelsedags firande för bästa Jonna som har fyllt 21 år. Kom dit strax efter klockan 7 och då var middagen klar, och det var så otroligt gott! De hade gjort tzatziki, bea, sallad,grillad kyckling och potatissallad. Efter middagen så spelade vi spel bla TP fast i drick version. Sedan avslutades kvällen så klart på MP. Även fast det inte var så mycket folk så hade jag riktigt kul! 
Blev att jag sov över hos mamma efter krogen så var hemma hos mamma hela dagen i lördags och hjälpte mamma med en massa saker hemma och därav hann jag inte med att blogga igår. Men ska försöka bli bättre!
 
Jag och Cissi ♥
 
 
 
 

Sovdags

Snart är det dags för mig att gå och lägga mig. Måste få några timmars sömn så jag orkar med morgon dagen. Först väntar 8 timmars jobb och sedan så blir det födelsedagsmiddag för söta Jonna som fyllt 21 år! Så det blir först äta en massa gott och antagligen en massa tjejsnack och sedan så blir det utgång, dock vet jag inte vart än. Men är jätte taggad! Ska bli kul att få träffa alla tjejerna :) 
Måste packa klart det sista inför i morgon nu så vi hörs mer i morgon. God natt! 
 

Torsdag

Vad skönt att det är torsdag idag! Blev en kort vecka för min del men ska ändå bli skönt med helg. Man är ju alltid lite extra sliten efter man varit sjuk. Men har fått ett tips från en kollega att äta vitlökskapslar, det ska tydligen vara jätte bra för immunförsvaret. Så ska förbi en hälsobutik i Väsby när jag får lön och köpa hem det så jag håller mig frisk. 
 
Just nu så sitter jag och älsklingen framför TVn och tittar på Skellefteå-Luleå. Ser ju inte alls bra ut för Luleå, jag som verkligen ville att de skulle vinna för gillar ju verkligen inte Skellefteå! Plagiatförening, pinsamt! Hur kan de stå i sin klack och sjunga heja aik? Som om vi skulle stå och sjunga typ "heja djurgården", nej fy fan.
Men så här söta är vi idag!
 
 
I love you ♥

Vårkänslor!!

Sitter på bussen på väg hem just nu och det är så otroligt fint väder ute! Big like! Invigde mina RayBan solglasögon idag för dagen i ära. Tidigare så har det varit jätte fint väder men kallt ute men idag så var det även varmt ute. Åh så härligt. Längtar så mycket till sommaren och värmen. Måste ju börja planera min semester också, har tagit ut alla mina semesterdagar eftersom jag ändå går på tjänstledighet till hösten och blir borta i 1år. Så skönt med lång semester!


Kunde inte låta bli!

Fick för någon timme sedan ett mejl från Nelly att deras mid season sale börjat så kunde inte låta bli att gå in och titta! Och hittade en massa fina saker som jag ville ha... och som jag klickade hem.... Det var ju så billigt! Känns som om jag inte shoppat så mycket sedan Thailand så blev väligt sugen. Sedan så kommer det ju säkert bli att man skickar tillbaka någonting. Men det blev i alla fall att jag klickade hem dessa fina saker: 
 

Tisdag

Hej! Blev att jag stannade hemma idag för har inte sovit någonting på nästan hela natten. Men vill prata om roligare saker än att jag är sjuk hela tiden!
Har nu planerat och tänkt ut ett schema för hur jag ska börja träna! Jag ska börja med att träna på morgonen innan jobbet och då ska jag köra löpband och styrka och sen köra pass efter jobbet. Jag skulle gärna vilja träna 3 morgon pass i veckan och sedan 4-5 eftermiddagspass. Är så taggad på att börja träna, vill verkligen bli fit inför sommaren och har verkligen motivationen för det! Idag är det dag 2 av mitt nyttigare liv och har ätit en god och nyttig frukost.


Måndag

Det blev att jag stannade hemma från jobbet idag. Även fast jag inte känner mig 100% frisk så ska jag nog gå till jobbet i morgon. Orkar inte vada hemma längre. Idag så började ju business battle men kunde inte träna men har ätit nyttigt idag. Åt precis middag som jag lagade och det blev 2st ägg, sallad, tomat, paprika och kallrökt lax. Så himla gott!


Söndagsmys

Idag så är det en typisk Svensson dag, dvs att städa hela huset och tvätta. Och det är precis vad jag och pojkvännen har gjort hela dagen. Vi gick även ner till Ica och handlade lite fika. Detta är sista dagen för min del med att äta onyttigt. Business battle börjar ju i morgon men även om jag inte kan träna så kan jag ju ändå äta nyttigt. Jag tror nog att jag kommer vara hemma i morgon också från jobbet men att gå på tisdag. Halsontet har gått över men är jätte snuvig och täpp i näsan. Men det känns verkligen som om förkylningen är på rätt väg!


Dröm resemål

En av de största anledningarna till varför jag valde att gå turism programmet på gymnasiet berodde på att jag älskar att resa och vill se världen. Det absoluta drömjobbet skulle vara att jobba som rese bloggare för något turism företag. Tänk dig själv att resa jorden runt och blogga och dela upplevelsen med sina läsare. Men detta är som sagt ett drömjobb så det är nog svårt att få. Det finns så många olika fantastiska städer och länder på jorden som man vill besöka. Eftersom jag älskar att resa så har jag en del resemål som jag alltid drömt om att besöka. Så har nedan gjort ett fint litet collage över mina drömresemål. Sedan så finns det även andra städer i Europa som jag vill besöka som t.ex talinn, riga osv men det ligger inte på denna fantastiska topplista!
Efter jag pluggat klart så ska jag jobba och spara ihop en massa pengar och sedan åka på en jorden runt resa, då hoppas jag att i alla fall hälften av dessa resmål kan bockas av! 
 

Ny människa

Har precis kommit ut ur duschen och tagit på mig en ansiktsmask. Så himla fräsch jag känner mig nu. När man är sjuk så känner man sig inte så jätte härlig. Så det var skönt att bli mänsklig igen. Önskar att jag oftare använe ansiktsmasker för huden blir så himla ny och fräsh efteråt. Måste börja mer med det! Tänkte faktiskt pröva att beställa hem den där luxmask som alla pratar om dvs den nya super masken. Så när lönen kommer så ska jag klicka hem den, hoppas att den fungerar bra!
 
Har även hunnit med att gå ner till Ica och handlat lite inför middagen ikväll. Första promenaden sedan i onsdags, skönt att få röra på kroppen och få lite frisk luft. Men nu ska jag tvätta av mig ansiktsmasken och titta på hockey, SM finalerna börjar ju!
 

Pannkakor

Hej på er! Hoppas att ni mår bra. Jag är just nu på bättringsvägen och är på väg att bli frisk. Men jag känner mig tyvärr inte helt 100% än... Så blir att blir att bara vara hemma idag och i morgon. Men skönt att ga lite mystid med pojkvännen. 
Jag har den senaste tiden fått ett nytt beroende och det är pannkakor! Sedan förra helgen så åt jag pannkakor till frukost varje dag och nu när jag varit sjuk så har jag ätit det varhe dag. Det är så gott och det är lätt att göra. Men måste börja laga nyttigare pannkakor nu eftersom på måndag börjar buisness battle. Dock vet jag inte om det är så bra för mig att gå och träna då även om jag känner mig bra. Kanske bara ska gå til gymmet och gå en rask promenad på löpbandet? Börja lite enkelt? Har ni några bra tips så kommentera gärna det!
 
Love ♥

Ansökt till skolan!

Nu har jag skickat iväg min ansökan till skolan som jag vill börja på i höst. Så nu håller vi tummarna på att jag kommer hem. Utbildningen som jag vill börja på är "guide och reseledarutbildning". Den är på 1 år och de sista 5 månaderna så praktiserar man, förhoppningsvis utomlands. Den utbildningen verkar så bra så hoppas verkligen att jag kommer in. Oavsett om jag kommer in eller inte så ska jag plugga till hösten, jag har redan ansökt om tjänstledigt från jobbet och fått det godkänt. Så det ska bli spännande att se vad som väntar i höst.


Home...

Blivit sjuk igen.. Har så ont i halsen och så hade jag feber igår kväll. Så är hemma från jobbet idag... Så om jag inte bloggar så mycket så vet ni vad det beror på. Ha en bra torsdag! :)


Sjukling

Fy fan vad ont i halsen jag har idag, mår verkligen inte bra. Men krigar mig till jobbet ändå. Förstår inte varför jag blir sjuk igen, har ju bara tagit det lugnt. Mitt immunförsvar har blivit så dåligt efter Thailand... Så idag tog jag med mig honung hemifrån så ska dricka en massa te idag. Om jag inte blir bättre till lunchen så kanske jag går hem "/


Loppis bokat

Har så himla mycket saker och jätte mycket kläder som jag inte använder. Så jag och mamma har pratat väldigt mycket den senaste tiden om att stå på en loppis och sälja en massa saker för hon har också en massa saker! Så vi har nu bokat ett bord på en loppis i Solna lördagen den 17e april. Den verkar riktigt stor och det är mycket folk som går det så det ska bli jätte kul! Så ska under helgen och nästa vecka rensa ut garderoben och kolla igenom mina kartonger som jag fyllde innan jag flyttade hemifrån. Så kom och köp saker hos mig då! :) 
 
 
Mycket kläder :P 
 
Bild från loppisen i Solna
 

Mys-måndag

Hej på er! En ny vecka och för mig innebär det en vecka utan träning, måste bli 100% frisk till nästa vecka. Så då jag ändå inte kan träna så har jag unnat mig en Ben&Jerrys och sitter nu och tittar på The Real Housewives of Atlanta. Det är den bästa av alla real housewives serier som finns. Dessutom så är det avsnitt jag är på nu då det är "reunion", haha så det är mycket drama och bråk, så kul! 
 

Tjejmys!

Sitter just nu i bilen på väg hem till Cissi. Ska nämligen äta middag hemma hos henne och sen ikväll så ska vi få ut.
Vi hade jätte trevligt hemma hos mig! Vi satt först på balkongen i säkert 2 timmar och bara snackade en massa skvaller och sen fikade vi också. Sedan gick vi in och spelade monopol och lyssnade på en massa gamla svenska låtar. Riktigt kul och en riktig tjejdag!


Frukost!

God morgon! Jag har sovit riktigt bra i natt och länge. Somnade kanske vid 11 tiden och gick upp halv 11, så sovit i nästan 12 timmar. Men det behövdes, har varit så trött hela veckan.
Nu så ska jag sätta mig och äta lite frukost, två knäckemackor och 1 smoothie. Mums! Sedan ska jag ner till Ica och handla lite fika. Mattias ska nämligen iväg och jobba och kommer hem ikv så jag har bjudit hit Cissi och Jonna. Det är ju jätte fint väder ute och på min balkong så har vi eftermiddagssol så det kanske blir årets första fika där!


Ingen träning...

Sedan jag kom hem från Thailand så känns det som om jag varit småförkyld hela tiden lite av och till. Men har känt mig bra den senaste veckan så igår gick jag ju på spinning. Men i morse så vaknade jag med halsont. Jag är så trött på det här! Kan jag inte bara få träna och vara frisk? Men nu har jag bestämt mig för en grej. Jag ska bara vila och inte träna något fram till business battle börjar om 10 dagar. För vill verkligen gå all in på det, så nu ska jag vila upp mig ordentligt!


Recept - Lax och räksoppa

Satan vad god soppan blev! Är riktigt nöjd, var super gott. Mattias tyckte också jätte mycket om den, han sa att den skulle kunna serveras på en restaurang. Jag måste erkänna att jag i början var lite skeptisk för soppor är inte riktigt min grej men är väldigt nöjd. Har bestämt mig för att bjuda mamma på den någon gång, tror hon skulle gilla den jätte mycket. Så eftersom soppan blev så bra så tänkte jag dela med mig av receptet!
 
Lax och räksoppa, 4 portioner
1/2 purjolök 
1-2 vitlöksklyftor
2 morätter
1 tsk tomatpuré
1/2 burk krossade tomater
2 tsk timjan
2 tsk basilika
1-2 biljongtärningar
1 burk kokosmjölk 
6-7 dl vatten 
400 gram räkor 
400 gram lax 
 
Börja med att koka upp vatten, lägg sedan i den skurna purjolöken och morötterna. När detta kokat i någon minut häll då i timjan, basilika, buljontärningarna, tomatpurén och vitlöksklyftorna. Häll sedan i kokosmjölken, krossade tomater och den skivade laxen. Låt detta koka/sjuda i ca 7-8 min, ta sedan bort soppan från plattan och häll i räkorna! 

Spinning!

Sitter på bussen just nu på väg hem. Efter jobbet sänker det ett 45min pass spinning! Eftersom jag inte tränat på typ 2 veckor så svettades jag som en gris, jätte härligt! I morgon så har jag inbokat ett core pass :)
När jag kommer hem så ska jag laga middag, tänkte laga en ny maträtt. Det blir lax och räksoppa, hittade ett recept som verkade jätte gott så det ska jag pröva. Berättar för er sen hur det blev!


Veckans planer

God morgon på er! Hoppas ni har haft en trevlig morgon, själv sitter jag just nu på jobbet och arbetar. Hard working woman. Måste ju tjäna ihop pengar så jag och min man kan leva! Men jag tänkte dela med mig lite om vad jag har för planer denna vecka, är en del som är inplanerat!

Tisdag: Träna "funktionell träning"
Onsdag: Träna "spinning"
Torsdag: Träna "core"
Fredag: Träna eller bio med Mattias
Lördag: Eventuellt middag hemma hos mig med tjejerna och sedan utgång!
Söndag: Minellas 8-års kalas!

 


Nya tag!

Hej på er! I morgon så är det tisdag och en ny vecka "börjar" och jag är äntligen frisk! *peppar peppar*. Så jag har packat träningsväskan och i morgon så bär det av till gymmet efter jobbet. Så härligt att komma tillbaka igen! Så har bokat upp mig på totalt 3 pass denna vecka. Längtar så till den 15e då Buisness Battle börjar, är så peppad och komma träna så mycket jag kan! Perfekt motivation inför sommaren och komma i form. 
Så här ser min träningsvecka ut!
 

Min söndag

Hann inte blogga något mer igår. Men när vi kom hem till mamma igår så började vi med att fika. Bjöds på en massa gott som tårtor, bullar, chokladbollar osv. Jätte gott! Sedan blev det en massa prat med släkten, present öppning och middag. Under dagen så ringde Cissi och frågade om vi ville med och bowla så klockan 9 hade vi två banor bokade på Olearys i Kista. Det är så underskattat med bowling, det är ju riktigt kul! Vi blev totalt 8st och jag kom faktiskt två! Så stolt över mig själv, haha. Efter bowlingen så åkte vi hem till Cissi och fortsatte kvällen där. Det blev drinkar, kortspel, sång och andra lekar. Hade en jätte trevlig dag igår från början till slut. Hoppas ni andra hade en bra påskdag!


RSS 2.0